hjemmelaget eplesaft
Høsten er tiden for å sanke og lage av frukt og bær som vi har dyrket frem i hagen gjennom våren og sommeren. Årets høydepunkt for oss er det store epletreet i hagen - med MASSE deilige, røde epler. Det blir nok produksjon med forskjellige epleoppskrifter langt utover høsten. I helgen lagde vi eplesaft. På mormors gamle saftkoker. Har du en slik gammel skatt stående på loft eller i kjeller, anbefaler jeg deg å tørke støvet av den og safte både frukt og bær.
Oppskrift:
Epler til å fylle saftkokeren
Mango
Sitron
Brunt sukker
Slik lager man eplesaft:
Vask eplene og skjær de i terninger
Skjær sitron og mango i skiver
Fyll opp den øvre delen av kokeren med epler, sitron og mango og delen under med vann
Kok opp vannet og la det dampe til all saften er trukket ut av frukten
Tilsett så mye sukker du ønsker og kok opp saften
Fyll den kokende saften på varme, sterile flasker eller rene melkekartonger hvis saften skal fryses
Du kan også eksprimentere med krydret eplesaft. Tilsett for eksempel vaniljestang, kanelstang, stjerneanis eller ingefær. Smak deg frem til din helt særegne eplesaft.
God høst til deg!